Pyramide Floral Shopping Center

Voorronde VBW Flowercup in Pyramide

donderdag 7 augustus 2014

Dit najaar organiseert VBW voor het eerst de “VBW Flowercup”. Voorheen stond deze vakwedstrijd bekend als ‘boekettenwedstrijd’. Deze naam dekte echter niet meer de volledige lading van de wedstrijd. De “VBW Flowercup” zal voortborduren op de successen van eerdere vakwedstrijden. De eerste voorronde vindt tijdens het Event op 30 september plaats in Pyramide Floral Shopping Center.

De eerste “VBW Flowercup” staat in het teken van een steekschuimarrangement. Via drie regionale voorrondes en een landelijke finaleronde, zal de winnaar worden bepaald.

Opdracht regionale voorrondes

Omschrijving:
Maak een “KLEURRIJK KERST-steekschuimarrangement” op de OASIS® Venezia Bowl (30 cm). De ondergrond (rechts) wordt door Smithers-Oasis kosteloos beschikbaar gesteld.

Techniek:
De witte schaal (die onderdeel uitmaakt van de ondergrond) moet als waterreservoir intact blijven. Daarnaast moet het steekschuim voor minimaal 50% gebruikt worden voor levend plantaardig materiaal.

Afmeting:
Vrij

Presentatie:
Op de door ons beschikbaar gestelde staande zwarte zuil van 30x30x80 cm.

Beoordeling:
Het arrangement wordt door 2 juryleden beoordeeld, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem (idee, kleur, compositie, techniek). De juryleden zijn Jaap Wisse en Konni van Delft.

Regio’s:
De regionale voorrondes vinden plaats op de volgende data en locaties:

30 september 2014 – Pyramide Floral Shopping Centrum- Naaldwijk

6 en 7 oktober 2014 – groothandelscentrum Plantion – Ede

15 oktober 2014 – Euroborg stadion – Groningen

Finaleronde:
Vanuit elke voorronde zullen de 6 deelnemers met de hoogste score doorgaan naar de landelijke finaleronde. De 12 kandidaten die na de nrs. 1 t/m 6 uit de verschillende regio’s, de hoogste scores hebben behaald, gaan eveneens door. In totaal telt de finale daarmee 30 deelnemers die strijden om de VBW Flowercup 2014. De finaleronde zal plaatsvinden tijdens de VBW-ledendag. Deze wordt gehouden op woensdag 5 november 2014 op de Cultra te Aalsmeer.

Aanmelden:

Via http://www.vbw.nu/vbw-flowercup-2014/