Pyramide Floral Shopping Center

Maak van vrijdag de 13e een geluksdag met geluksbloemen en – planten!

maandag 9 september 2019

De meeste mensen zien vrijdag de dertiende als een dag waarop vele ongelukken gebeuren. Dat komt door de combinatie van vrijdag en dertien. In Griekenland, Spanje en Latijns-Amerikaanse landen beschouwen zij echter dinsdag de dertiende als een ongeluksdag. En in Italië is vrijdag de zeventiende juist weer een ongeluksdag. Over een paar dagen is het vrijdag 13 september!

Waarom vrijdag en 13 ongelukkig is
In de bijbel staat het niet, maar er wordt gedacht dat vrijdag de dag is dat Jezus werd gekruisigd. En als die dag nou ook nog eens samenvalt met het ongeluksdag 13, moet dit zeker een dag vol extra ongeluk zijn denken mensen.

Veel invloed op dagelijks leven
Dit bijgeloof van miljoenen mensen heeft invloed op de economie. Op die dag melden mensen zich vaker ziek en zakelijke transacties worden voor de zekerheid uitgesteld. De meeste vliegtuigen hebben geen rij 13, er zijn in ziekenhuizen geen operatiekamers met nummer 13 en mensen wonen liever niet op huisnummer 13.

Onzin
Uit cijfers blijkt echter niet dat vrijdag de dertiende echt meer ongelukken brengt. Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek komen er op die dag juist minder meldingen van ongevallen binnen. Wij maken van vrijdag de 13e dan ook een dag vol GELUK! Geef elkaar bloemen en planten die symbool staan voor geluk, zoals Lelies, Chrysanten en Klimop! Haak jij hier al op in op je Facebookpagina en in de winkel?

Fotocredits: foto van Bloemenbureau Holland