Pyramide Floral Shopping Center

Richt je tuin in met enkele bijenplanten!

maandag 15 juni 2020

Steun nuttige insecten …

Een groene en bloemrijke tuin is niet alleen voor jezelf heerlijk. Het is ook een paradijs voor bijen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten. Dergelijke plekjes worden schaars door de akkerbouw, bebouwing en betegelde tuinen. Hierdoor worden deze beestjes kwetsbaar, terwijl ze van groot belang zijn voor de bestuiving van bloemen, planten en gewassen. Denk dus aan deze diertjes en plaats geschikte planten voor hen in de tuin. Daar krijg je een hoop gezellige levendigheid in de vorm van gezoem, gefladder en gegons voor terug.

Waar bijen blij van worden
De ene bloem geeft veel nectar en maar weinig stuifmeel. En bij de ander is het weer omgekeerd. En die mooie narcis? Daar vliegen de bijen met een grote boog omheen, omdat er niet zoveel te halen valt. Maar gelukkig zijn er heel veel soorten bloemen die boordevol voedsel voor bijen en andere insecten zitten. Bijen, vlinders en hommels houden van Anemoon, Duizendknoop, Dropplant, Echinacea, Stokroos en Zeeuws Knoopje. Maar ze zijn ook dol op Aalbes, Phlox, Paarse Dovenetel, Fluitenkruid, Kruisbes, Lavendel, Paardenbloemen, Salvia, Sterjasmijn en Salie.

Help jij nuttige insecten een handje? Richt dan eens voor je klanten een aantrekkelijk verkoophoekje in met bijenplanten rond een insectenhotel. Bij MEERGroothandel en Studio Botanica vind je diverse bijenplanten.

* Beeld: BloemenbureauHolland