Pyramide Floral Shopping Center

Mindswitch tijdens de Workshop De Duurzame Bloemist

donderdag 12 maart 2020

Duurzaam ondernemen is geen trend, maar een blijvende werkwijze. Dat dit zo is, is extra bevestigd door de grote opkomst van 40 enthousiastelingen voor de workshop “De Duurzame Bloemist” van dinsdagavond 10 maart bij groothandelscentrum Pyramide in Honselersdijk. Deze workshop stond geheel in het teken van duurzaam ondernemen. Deelname aan deze workshop telde mee voor een keuzepunt (k-A2, k-M7) voor het certificaat Barometer Duurzame Bloemist.

Multifunctioneel bruikbare biologisch afbreekbare krans
Met een groep van 40 personen is er onder begeleiding van bloemstylist en meesterbinder Ilona Oosterveld een eigen duurzame Oasis® Bio Floral Foam krans gecreeërd. Iedereen maakte zijn eigen unieke creatie. Deze duurzame Oasis® krans is biologisch afbreekbaar, lang houdbaar en multifunctioneel inzetbaar. Zo kan de klant de krans eerst binnen gebruiken en daarna buiten zetten. En tot slot genieten de vogels nog van de zaden in de krans. De krans heeft een natuurlijke tint. Dat heeft als voordeel dat het schuim niet meer volledig bedekt hoeft te worden.

De aanwezigen konden verder al hun vragen over duurzaam werken kwijt bij Chris Leichtenberg, duurzaamheidsspecialist van branchevereniging VBW. Willem Lautenbag van Smithers-Oasis BeNelux en Mirjam van der Meer van MEERGroothandel gaven uitleg over hun duurzame producten.

Mindswitch
Tijdens de workshop werd duidelijk dat het vooral om een ‘mindswitch’ gaat. Daar bedoelen we een stukje bewustwording mee, waarbij je je bewust raakt welke producten effect op het milieu hebben. Zo kan je bijvoorbeeld klei gebruiken in plaats van kralen, duurzaam geteelde planten/bloemen en biologisch afbreekbaar steekschuim. Alle beetjes helpen immers. Ook LED-lampen, natuurlijke schoonmaakmiddelen, elektrisch rijden, groene energie en reizen buiten de spits scheelt weer. Steeds meer mensen willen terecht de wereld leefbaar achterlaten voor de volgende generatie. Vragen jouw klanten nog niet om duurzame producten? Grote kans dat ze dat binnenkort wel gaan doen! Door duurzame producten aan te bieden creëer je ook een vraag én je laat zien dat je verantwoord aan het ondernemen bent.

Workshop gemist?
Wilde je ook graag komen? Meld je dan bij Sunny / info@pyramide-cc.nl aan voor de reservelijst. Zodra er een vervolg van deze succesvolle werkshop komt, krijgt je van ons als eerste bericht.