Pyramide Floral Shopping Center

Maak jij je klanten (en jezelf ;-) al blij met anti-hooikoorts boeketten en planten?

dinsdag 6 april 2021

Maak jij voor je klanten al speciale boeketten die zo goed als ‘hooikoorts proof’ zijn en bied jij planten aan die geen hooikoorts veroorzaken? De meeste bomen, grassen en planten bloeien tussen februari en september. In deze periode hebben mensen het meeste last van hooikoorts. De echte piek van het hooikoortsseizoen ligt in mei en juni, als de grassen bloeien. Bloemen en planten met weinig pollen zijn wel zo fijn voor je klanten met hooikoorts, want dan kunnen zij ook gewoon het hele jaar boeketten / planten cadeau geven en zelf genieten van een prachtig boeket en plant in huis. En zo hoef jij geen omzet in je winkel te missen. Hier vind je wat tips. 

Kleurige bloemen stuiven minder
Gelukkig zijn er diverse bloemen en planten die maar weinig pollen verspreiden. Over het algemeen geldt dat hoe kleuriger de bloem is, hoe kleiner de kans op hooikoorts. Deze bloemen trekken namelijk insecten aan die het stuifmeel verspreiden. Minder kleurrijke bloemen bestuiven juist zelf de lucht, waardoor mensen met hooikoorts last krijgen.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de roos. Bij extreme allergie kan je voor een dicht beknopte soort gaan. Maar ook Lelies, Jasmijn, Hortensia’s, Lavendel, Goudsbloem, Duizendknoop, Gipskruid, Matthiola en Fritillaria kan je gerust gebruiken. Maak je klanten met hooikoorts blij met speciale anti-hooikoorts boeketten en planten en maak ze hierop attent met een leuke (social media) actie!

Fotocredits: bloemenbureauholland.nl