Pyramide Floral Shopping Center

Maak jij je klanten al blij met anti-hooikoorts boeketten en planten?

dinsdag 2 juni 2020

Het is een prachtig gezicht als in de lente alle bloesems open gaan, maar als je hooikoorts hebt, is dat spektakel van de natuur het startsein van maanden van niezen, snotteren en jeukende ogen en neus. En dat is extra vervelend in deze tijden waarin je liever niet dit soort klachten wilt hebben! Het is zonde als je daarom maanden lang niet van een prachtig boeket in huis kan genieten en ze ook niet meer cadeau kan doen. Maak jij al speciale boeketten voor mensen met hooikoorts, vol met bloemen die niet zoveel pollen bevatten? En heb jij ook planten in huis die geen hooikoorts veroorzaken?

Kleurige bloemen stuiven minder
Gelukkig zijn er diverse bloemen en planten die maar weinig pollen verspreiden. Over het algemeen geldt dat hoe kleuriger de bloem is, hoe kleiner de kans op hooikoorts. Deze bloemen trekken namelijk insecten aan die het stuifmeel verspreiden. Minder kleurrijke bloemen bestuiven juist zelf de lucht, waardoor mensen met hooikoorts last krijgen.
Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de roos. Bij extreme allergie kan je voor een dicht beknopte soort gaan. Maar ook Lelies, Jasmijn, Hortensia’s, Lavendel, Goudsbloem, Duizendknoop, Gipskruid, Matthiola en Fritillaria kan je gerust gebruiken. Maak je klanten met hooikoorts blij met speciale anti-hooikoorts boeketten en planten en maak ze hierop attent met een leuke (social media) actie!

Credits: Bloemenbureauholland