Pyramide Floral Shopping Center

Halloween: een feest voor jong én ‘oud’

zaterdag 26 oktober 2019

Maak je ook een niet te weerstaan Halloween bloemstuk? Deel het op onze Facebookpagina!
 
Vind jij stiekem Halloween toch ook zo’n leuk feest? Aanstaande donderdag 31 oktober is het zover, dan gaan meer dan de helft van de Nederlanders griezelen tijdens Halloweenoptochten en feesten. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Amerika, Ierland, Engeland en Canada. Maar inmiddels is het feest ook al aardig ingeburgerd in Nederland. We zijn benieuwd naar jouw creatieve Halloween bloemstukken! Deel je ze op onze Facebookpagina?

Ontstaan Halloween
In de Verenigde Staten ontstond het feest in de tweede helft van de 19e eeuw, toen veel Ieren en Schotten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende Jack-o’lantern op, een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. Wereldwijd is dit het bekendste symbool van Halloween geworden.

Lange tijd was Halloween in de VS vooral een kinderfeest. Tijdens dit kinderfeest gaan de kinderen ’s avonds verkleed langs de deuren en vragen om een traktatie (trick or treat). Als je je huis versiert met Halloween spullen betekent dit dat de kinderen bij je kunnen aanbellen. Vanaf de jaren ’80 werd het ook steeds meer een feest voor volwassenen. De verkleedpartijen en het griezelaspect werden steeds belangrijker. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale Halloweenfeesten voor volwassenen in pretparken.

Tip Halloween bloemstuk: ga voor beleving!
Ben je nog op zoek naar wat extra inspiratie voor je onweerstaanbare Halloween bloemstuk? Kijk dan eens op Pinterest of lees dit interview met tips & tricks van FleuraMetz met onze klant bloemdesigner Bianca Vreugdenhil.
Fotocredits: bron diverse Pinterest foto’s