Pyramide Floral Shopping Center

Grote vraag naar onderhoudsvrije planten terraria

donderdag 11 april 2019

Het ideale geboorte- of verjaarscadeau!

Merkt u ook dat de vraag naar planten terraria flink toeneemt bij uw klanten? Dit is dan ook niet verwonderlijk. Ze zijn super leuk om te zien en vrijwel onderhoudsvrij! Ideaal dus om je interieur op te pimpen, cadeau te geven of je werkplek op te fleuren.

Hoe werkt een terrarium?
In een terrarium wordt een leefomgeving van planten op kleine schaal nagebootst. Je hebt open en gesloten terraria, vaak in glazen potten. Open terraria zijn minder zorgeloos, je moet de planten nog steeds water geven omdat ze beïnvloed worden door het klimaat buiten het terrarium. Een gesloten terrarium is daarom vaak handiger te verkopen, omdat deze een zelfvoorzienend mini-ecosysteem heeft. Door het gesloten karakter worden de planten zelfvoorzienend.

Voordat je de pot afsluit, voeg je water toe aan het terrarium. Dit water verdampt, maar omdat het niet uit de fles kan ontsnappen, druppelt het langs de fles weer terug de aarde in. De wortels van de planten nemen het zo op. Door de constante verdamping is de luchtvochtigheid in het terrarium groot. Alleen planten die hier vanzelfsprekend van houden, overleven dit. Cactussen, varens, fluweelplanten, mos, venushaar, vetplanten of vleesetende planten zijn geschikt voor terraria. De afgevallen dorre bladeren van planten worden weer voedingsstoffen, die in de aarde opgenomen wordt.

Licht en warmte
Het enige wat een gesloten terrarium nodig heeft van buitenaf is licht en warmte. De planten mogen alleen indirect zonlicht krijgen, anders kunnen ze verbranden achter het glas. De planten gedijen het beste in een warme omgeving met een constante temperatuur met een niet te droge lucht. Zet de pot dus liever niet in de buurt van de verwarming.

Gaat u voor kant-en-klaar of zelf maken?
Komt u de kant-en-klare terraria bekijken van MEERGroothandel? Of gaat u zelf aan de slag? Als u ze zelf wil maken, helpen wij u graag. U hebt een glazen pot, bol of fles nodig. De opening moet ruim genoeg zijn. Verder heeft u hydrokorrels, kiezelstenen, grind of grove stenen nodig, actieve houtskool, potgrond voor kamerplanten, geschikte plantjes, mos en kurk om het terrarium af te sluiten. Met bijvoorbeeld schelpen, beeldjes, takken e.d. maakt u het geheel verder af.

Fotocredits: Bloemen Bureau Holland