Pyramide Floral Shopping Center

Zenplanten zoals Ficus Ginseng helemaal in!

donderdag 6 juni 2019

Creëer een meditatieve rust in huis

Hoe fijn is het om in een mindful huis thuis te komen na een drukke werkdag. Met planten als Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo creëer je een sfeer van meditatieve rust in huis, zeker als je het interieur een beetje minimalistisch houdt en er zaken als kandelaars en boeddha’s aan toevoegt. Het is dan ook niet voor niets dat Zenplanten al door velen ontdekt zijn en helemaal in zijn.

Introductie door boeddhisten
Zenplanten vinden hun oorsprong aan het einde van de 14de eeuw, toen boeddhisten sobere tuinen van uitzonderlijke schoonheid inrichtten om te mediteren. In het Japans betekent bonsai letterlijk ‘boom in pot’. Houtachtige planten worden door knippen en snoeien tot miniatuurbomen gecreëerd. Het is de kunst van het weglaten wat de Japanners tot in de perfectie beheersen.

De grillige vormen van Ficus Ginseng zien er altijd weer anders uit. Het is maar net vanuit welke hoek je er naar kijkt. De fraaie wortels worden in China gekweekt voor ze in de kas tot bonsai worden gesnoeid. Daar is een meesterhand voor nodig. Deze opvallende blikvanger is ideaal als focus voor meditaties (je kunt er immers uren naar blijven kijken!).

De dracaena lucky bamboo is mateloos populair in China. Daar wordt hij als geluksbrenger gegeven bij nieuwjaar, een nieuwe onderneming of een nieuw huis.

Komt u onze Zenplanten van Nieuwkoop Europe BV en MEERGroothandel bekijken?

Fotocredits: Bloemenbureau Holland