Pyramide Floral Shopping Center

XL, eetbare tuin en duurzaam: de trends van dit jaar!

dinsdag 21 januari 2020

De Britse Royal Horticultural Society zette voor ons de nieuwste trends op een rij. Ken jij ze al? Leuk om op in te spelen!

Miniboompjes
In 2020 mag alles groot zijn. Miniboompjes, zoals Monstera, Alocasia en Beaucarnea, zijn blikvanger en stelen de show in huis. Maar ook in de tuin mag het groen lekker groot zijn. Bij MEERGroothandel vind je diverse miniboompjes!

Zuinig op de natuur
Dit jaar kiezen we steeds meer voor milieuvriendelijke oplossingen, zoals bijvoorbeeld potgrond op basis van houtvezel en milieuvriendelijke bloemhoezen. Bij Dillewijn Zwapak staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij leveren dan ook verpakkingen, bloemisterij-artikelen en decoratie-materialen met respect voor mens en planeet. Bij Alflora vind je ook diverse producten gemaakt van natuurlijke materialen en FleuraMetz streeft eveneens naar het verminderen van plastic verpakkingsmaterialen en biedt duurzamere alternatieven aan. 

Lang leve de 80’ies
Ook is er een opleving van de jaren tachtig te zien. Nemesia’s en diascias zijn populair. Deze kleurrijke bloemen zijn niet alleen heel fleurig, maar ze trekken met hun zoete geur ook massaal bijen aan in de tuin. En dat is wel zo gezellig en goed voor de bijenpopulatie!

Back to nature
Doe net als de natuur en richt je tuin niet te netjes in. Zorg voor diversiteit en plant niet alles netjes in een rij in je tuin. Ook met bloemschikken is het mooi om dat wat je op school geleerd hebt over symmetrie los te laten. Ga voor speels, verschillende hoogtes, net zoals het in de natuur groeit. Laat alles wel mooi in elkaar overlopen

Eigen voedsel kweken
Het blijft leuk om je eigen voedsel te kweken. Dat doen we al jaren. Maar de trend gaat nu een stapje verder. Kweek niet alleen tomaten en komkommers. Maar bijvoorbeeld ook chilipepers, boontjes, erwten en linzen. MEERGroothandel heeft diverse groenteplanten. 
 
Bron: floranews.com. Beeld: Bloemenbureau Holland