Pyramide Floral Shopping Center

Planten in Feng Shui huis is gouden combinatie!

maandag 5 augustus 2019

Met Feng Shui breng je de inrichting van je huis in balans, zodat je hier optimaal tot rust komt. In de krant stond laatst nog bevestigd dat zoiets simpels als het opruimen van je omgeving alleen al veel rust geeft in je hoofd. Feng Shui gaat een stapje verder. Deze Chinese harmonieleer is veelomvattend. In dit artikel geven we de belangrijkste punten weer en hoe planten hier een grote rol bij spelen. Leuk om bij de verkoop op in te haken!

Feng Shui in het kort
Met Feng Shui deel je je kamers zo optimaal mogelijk in. Vooral de slaapkamer is van belang, omdat dat een oase van rust moet zijn. Hier doe je immers nieuwe krachten op. Gebruik daar onopvallende kleuren, zoals bruin-, beige- en groentinten. Ander belangrijk punt is dat je een bed en bank altijd tegen een muur aan zet, zodat je je zeker en geborgen voelt. Als dat niet kan, plaats je er een meubel achter met een plant erop. In de woonkamer laat je het midden van het vertrek open. Leg daar een mooi rond tapijt.

Planten & Feng Shui = dubbel effect!
Planten hebben een eigen levenskracht (chi) én ze zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als houten meubels die in de Feng Shui leer aanbevolen worden. Vandaar dat ze zo goed passen bij deze inrichtingsleer. Dit geldt alleen voor levende planten. Dode planten hebben tegenovergesteld effect. In China geloven ze dat je een plant in een hoek moet plaatsen. Zodat deze minder scherp worden en er geen energie stil ‘blijft staan’. Dit kan een hangplant of staande plant zijn.

Gebruik een glazen vaas voor rustige energie. Staat jouw leven in het teken van groei / ontwikkeling? Kies dan een groene of blauwe hoge bak of vaas. Om je financiële situatie te stimuleren kies je voor een puntige rode of paarse vaas of pot. Ronde zilver of goudkleurige potten helpen je bij het voltooien van uitdagende projecten en een lage aardewerken bak of pot in zachte zand- en geeltinten bevordert de onderlinge harmonie tussen mensen in jouw huis.

In China kiezen ze bij Feng Shui vaak voor de Pachira (geldboom), Aglaonema en Schefflera. Maar alle luchtzuiverende planten, zoals Vrouwentongen en Gerbera, zijn bijzonder geschikt. MEERGroothandel en Nieuwkoop hebben diverse Feng Shui planten.

* Fotocredits: benuta