Pyramide Floral Shopping Center

Interview bloemenarrangeur Nely de Bruin: “De beste ideeën ontstaan in de avond”

maandag 11 november 2019

Serie: Pyramide klanten in the spotlight

Eens per maand zetten we een klant in het middelpunt van de belangstelling. Klanten die een interessant verhaal te vertellen hebben en die hun vakkennis graag delen. Bloemenarrangeur Nely de Bruin bijt de spits af. Zij vertelt over haar passie voor het vak en hoe de beste creaties bij haar tot stand komen.

Ondernemersfamilie
Het ondernemen is Nely met de paplepel ingegoten. Zij komt uit een ondernemersfamilie en leerde als kind al dat het belangrijk is om een vak te kiezen dat je passie is. Nely: “Ik ben opgegroeid tussen het brood en ontwikkelde later mijn eigen passie tot bloemenarrangeur. Iets waar ik nog steeds iedere dag trots op ben en heel veel plezier aan beleef. Daarnaast is mijn gezin ook mijn grote trots. Ik heb drie schatten van kinderen en een liefdevolle man. Mijn man snapt wat ondernemerschap betekent. Hij heeft drie Westlandse fietsenwinkels.”

Van bloemist tot freelancer
Nely begon haar carrière in een bloemenwinkel in Westland. “Daar deed ik een aantal jaren ervaring op, waarna ik freelancer werd”, vertelt Nely. “Het leuke van freelance werk is dat het afwisselend is. De verschillende opdrachten dagen mij iedere dag weer uit om het beste eruit te halen. Het maakt me gelukkig als ik naar het eindresultaat kijk en zie dat het precies zo is geworden als ik in gedachten had.”

Prijzen beste arrangeur
Nely is ambitieus, ervaren en talentvol en dit is niet onopgemerkt gebleven. Ze wil iedere keer het beste eruit halen en dat dit niet zonder effect is, blijkt wel uit de wedstrijden waaraan zij met succes meedeed. Bescheidenheid siert de mens. En Nely is zeker zo iemand. Zij vertelt niet uit zichzelf dat zij in de prijzen is gevallen, daar moeten wij zelf naar vragen.

Tijdens het Varend Corso sleepte zij meerdere jaren prijzen in de wacht. “Toen ik voor de eerste keer meedeed, was het een enorme eer dat ik tweede werd. Daar was ik al echt super trots op. In 2015 deed ik voor de tweede keer mee aan deze wedstrijd en toen werd ik eerste. Daar bovenop kreeg ik ook nog de prijs voor beste arrangeur. Na een aantal jaar deed ik weer mee, samen met vakgenoot Maaike van den Burg en deze samenwerking werd ook bekroond met de beste arrangeursprijs. In 2015 werd ik derde bij de Flower Cup van branche-organisatie VBW en mijn laatste prijs is net behaald, namelijk tweede bij de voorrondes van de FlowerCup. Prijzen in de wacht slepen is een beloning voor de passie voor het vak vind ik.”

Doel: inspireren andere bloemenarrangeurs
Maar het is natuurlijk ook geweldig om het vertrouwen van de opdrachtgever te krijgen zegt Nely. “Ze laten me vrij in het maken van creaties en vernieuwende ontwerpen”, aldus Nely. “Het idee achter de opdrachten van groothandelscentrum Pyramide is bijvoorbeeld dat andere bloemisten geïnspireerd raken om bloemwerk op een andere manier dan gebruikelijk te verwerken. Dat ik geheel vrij ben in het maken van creaties maakt juist dat ik mijn creativiteit écht de vrije loop kan laten. Als ik een opdracht krijg, ga ik vaak `s avonds brainstormen. Ik heb altijd pen en papier bij de hand, zodat ik de beste ideeën gelijk uit kan tekenen of kan noteren.” Tot slot geeft Nely nog een wens mee aan vakgenoten. “Wees als bloemenarrangeur trots op je vak!”

Fotocredits: Nely de Bruin in actie in groothandelscentrum Pyramide, www.jokevangeestfotografie.nl.