Pyramide Floral Shopping Center

Zuivere lucht noodzakelijk voor “binnen generatie”

maandag 17 juni 2019

Zuivere lucht noodzakelijk voor “binnen generatie”

De meeste mensen werken op kantoor en zijn dan ook maar liefst 90% van de tijd binnen. Ook kinderen brengen veel tijd binnen door op school en op tablet of mobiel. Voldoende daglicht, ventilatie en zuivering van de lucht door planten zijn dan ook belangrijk voor een gezond klimaat binnen. De kwaliteit van de lucht waarin we leven is van groot belang voor onze gezondheid en geestelijke gesteldheid. Gelukkig beseffen steeds meer mensen het belang hier van!

Plant breekt chemische stoffen af
Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten zijn in staat om chemische stoffen van printers, verf, parfum en meubels e.d. uit de lucht op te nemen, af te breken en om te zetten in zuurstof. Uit onderzoek van NASA* blijkt dat planten als Hedera, Kentia Palm, Monstera Deliciosa en lepelplant hiertoe in staat zijn.

Nadat deze planten enkele dagen in de testruimte stonden verdwenen zelfs gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoofdpijn, lusteloosheid en somberheid, van de proefpersonen. Hoe meer luchtzuiverende planten je in een ruimte zet, hoe beter de luchtkwaliteit wordt, maar voor een oppervlakte van 30 m2 heb je minimaal 2-3 planten nodig met een pot van ca. 17 cm.

Maak jij je klanten ook bewust van het belang van een gezond binnenklimaat? Bij Nieuwkoop Europe BV en MEERGroothandel hebben we diverse luchtzuiverende planten.
 
* Bron: Air So Pure en beeld van BloemenbureauHolland