Pyramide Floral Shopping Center

Sprookjesachtige sfeer met hangplanten

donderdag 18 april 2019

Hangplanten zijn er in vele varianten. In grillige vormen, spannende sprieten en welvende bladeren. Door hun lange vorm en hoge ophangpositie breng je heel simpel met deze planten aparte effecten in perspectief aan in een kamer. En dat sluit weer aan bij de trend om planten in huis te plaatsen met een ongebruikelijke uitstraling.

Spiegels en kristallen voor extra effect
Het groen biedt rust en laat tegelijk licht door. De vorm van de planten neigt vaak naar buitenaards en de bloemen geven sfeer en kleur aan de kamer. Met spiegels, glanzende potten met kristallen en gekleurde spots maak je het geheel nog bijzonderder.

Voor het mooiste effect hang je verschillende bloeiende hangplanten bij elkaar, op diverse hoogten.

Warrige en wilde planten
Bij Nieuwkoop en MEERGroothandel zijn verschillende hangplanten te vinden. Nieuwkoop heeft bijvoorbeeld de Scindapsus. En MEERGroothandel onder andere de Tradescantia, ook wel Vaderplant genoemd. Deze hangplant groeit grillig en heeft fraaie lancetvormige bladeren. De bloemen zijn paarsblauw, wit of roze. Geef de plant matig water, voorkom in ieder geval een voetbad en de kluit mag tussen de gietbeurten in iets indrogen. De bonte soorten mogen wat lichter staan, om te voorkomen dat het blad weer naar groen verkleurt. Krijgt het blad bruine bladranden? Dan is de luchtvochtigheid te laag.

Verder hebben wij ook de Rhipsalis, die eigenlijk een cactus is, maar dan zonder de stekels. Het is een snelle groeier die in lange ranken naar beneden langt. Diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden en prachtig dus voor spannende doorkijkjes. Hij hangt graag op een lichte plek en kan zelfs volle zon hebben, maar gedijt ook op wat minder licht. De kluit mag tussen gietbeurten in een beetje indrogen. Hangt Rhipsalis in de zon? Dan heeft hij wat meer water nodig. Groeien de ranken te lang, dan zijn ze simpelweg in model te knippen. Rhipsalis is overigens een van de betere luchtzuiverende planten om in huis te hebben.

Komt u deze en de andere hangplanten bij ons bewonderen?

Fotocredits: Bloemenbureau Holland