Pyramide Floral Shopping Center

Met badkamerplanten een eigen SPA plek!

maandag 25 maart 2019

Hebben uw klanten al levende planten in de badkamer? Met planten creëer je in de badkamer een SPA plek, waar je geniet van een goed begin van de dag of juist lekker ontspant aan het einde van een drukke dag. Niet verwonderlijk dat dit helemaal hot en trendy is! De juiste planten voor in een badkamer houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Echte badkamerplanten
De Tillandsia, de lepelplant (Spathiphyllum), kruipende ficus (Ficus pumila) en venushaar (Adiantum) groeien graag in een omgeving die lijkt op dat van een tropisch regenwoud. En dat lijkt weer veel op de badkamer na de ochtend- of avondspits. Het vocht en de damp die dan achterblijven, biedt immers ideale omstandigheden voor deze planten. Kies bij de Tillandsia bij voorkeur voor Spaanse mos of baard van Mozes, grote grijze rozet of kleine rode rozetjes.

Verzorging en verkooptips
Elke twee weken een beetje voeding is voldoende. Worden de planten te wild? Dan knipt u ze gewoon bij. Als u een hoekje met badkamerelementen in uw winkel creëert, zoals een badkraan, wastafel, douchegordijn, zeepjes en handdoeken, laat u al zien waar deze planten gedijen.

Komt u de badkamerplanten van MEERGroothandel bekijken? Wij geven wij u graag advies.

Fotocredits: Bloemen Bureau Holland