Pyramide Floral Shopping Center

Eetbare planten…juist nu populair!

maandag 20 april 2020

Klein beetje zelfvoorzienend zijn is juist nu leuk & fijn…
Maak je klanten enthousiast over eetbare planten!

In Nederland hamsteren sommigen graag wc-papier en is een voorraad eten uit blik aanleggen populair. En in de VS is er een run op kuikens ontstaan, uit angst voor het virus. Ze hopen zo voor hun eigen voedsel te kunnen zorgen als de nood echt aan de man komt. Wat de beweegredenen ook zijn, een klein beetje zelfvoorzienend zijn is juist nu voor iedereen een leuk en prettig idee! Niets is immers leuker dan je ontbijt, lunch of diner deels uit tuin of van balkon te halen. Lekker net geplukte frambozen of aardbeien in je muesli, verse kruiden op je braadkip en snoeiharde kakelverse tomaten en kropsla in je salade. Ook voor kinderen is het heel goed om te zien hoe groente en fruit groeit. En het leuke is dat eetbare planten maar weinig ruimte in beslag nemen. Maak jij je klanten ook al enthousiast over eetbare planten?

Klein of groot, alles is mogelijk
Bij weinig ruimte is het handig om in potten en bakken te kweken. De meeste groente heeft ook minimaal 6 uur zon per dag nodig. Richt je dus op de gebieden van de tuin, balkon of vensterbank die elke dag minstens zes uur zon krijgen. Geef de bakken regelmatig water. Vooral in de zomer kan de aarde snel uitdrogen. In de volle grond is fruit ook heel geschikt en onderhoudsarm. Een framboos, braam, bes op stam of een kleine appel of peer. Staan ze eenmaal, dan hoef je ze alleen maar een keer per jaar te snoeien.

MEERGroothandel van Pyramide heeft diverse “eetbare planten” en plantenbakken in het assortiment! Voor bijvoorbeeld tuinaarde en bakken/potten kan je weer bij Dillewijn Zwapak terecht en voor potten bij Alflora.

Fotocredits: foto van Bloemenbureauholland