Pyramide Floral Shopping Center

De eetbare tuin blijft populair!

donderdag 13 juni 2019

Wie wil nu niet een klein beetje zelfvoorzienend zijn…

Eten uit eigen tuin is geen nieuwe trend. En dat is logisch. In alle hectiek van de dag blijft het lekker om voor je gevoel weer even terug naar je roots te keren en zelfvoorzienend te zijn, ook al is het maar een heel klein beetje! Niets is immers leuker dan je ontbijt, lunch of diner deels uit tuin of van balkon te halen. Lekker net geplukte frambozen in je muesli, verse kruiden op je braadkip en snoeiharde kakelverse tomaten en kropsla in je salade. Ook voor kinderen is het heel goed om te zien hoe groente en fruit groeit. En het leuke is dat een eetbare tuin maar weinig ruimte in beslag neemt. Maak je jouw klanten ook al enthousiast over de eetbare tuin?

Klein is fijn
Je kan je klanten adviseren eerst met een paar planten te beginnen. En bij weinig ruimte is het handig om in potten en bakken te kweken. Als het bevalt kunnen ze de eetbare tuin verder uitbreiden. De meeste groente heeft ook minimaal 6 uur zon per dag nodig. Richt je dus op de gebieden van de tuin die elke dag minstens zes uur zon krijgen. Geef de bakken regelmatig water. Vooral in de zomer kan de aarde snel uitdrogen.

In de volle grond is fruit ook heel geschikt en onderhoudsarm. Een framboos, braam, bes op stam of een kleine appel of peer. Staan ze eenmaal, dan hoef je ze alleen maar een keer per jaar te snoeien.

MEERGroothandel van Pyramide heeft diverse “eetbare planten” in het assortiment!

Fotocredits: Bloemen Bureau Holland