Pyramide Floral Shopping Center

De betekenis van aantal rozen in een bos

maandag 29 juli 2019

Leuk voor je klanten om te weten & je vergroot het aantal geefmomenten! 

In een eerdere nieuwsbrief gingen we in op de symbolische betekenis van de kleur van de roos. Het aantal rozen in een bos heeft echter ook een betekenis. Welke vertellen we je in dit artikel. Leuk om aan je klanten te vertellen, met kaartjes te communiceren en zo in te spelen op de vele verschillende geefmomenten.

Kleinere bossen
Eén rode roos betekent liefde op het eerste gezicht. Voor als je je geliefde net kent. Als je relatie al langer duurt betekent het dat je nog steeds alleen van je geliefde houdt. Bind je twee rozen samen met een lint en/of gedicht? Dan doe je een huwelijksaanzoek. Zonder dat staan de twee rozen symbool voor jou en je partner en betekent het wederzijdse liefde. Geef je iemand een bos met vijf rozen? Dan hou je niet zomaar van diegene, maar de liefde komt vanuit het diepste van je ziel! Zes rozen staan voor de heftige verliefdheid in het begin van een relatie. Maar je kan er ook mee zeggen dat je ongeacht de duur van de relatie nog steeds kriebels in je buik krijgt van je partner. Je geeft je relatie een dikke 10 als je je partner een bos rozen geeft met dit aantal rozen erin.

Grotere bossen
Dertien rozen krijg je van iemand die je in het geheim bewondert. Met vijftien rozen heb je wat goed te maken en 25 rozen geef je als je iets wil vieren. Wil je groots uitpakken en je geliefde ten huwelijk vragen? Dan kies je voor een bos met 108 rozen. Ben je doldwaas verliefd? Kan je het missen en heeft je partner een groot huis? Dan geef je een bos met 999 rozen, waarin je zegt dat de liefde voor altijd is.
 

* Fotocredits: beeld van BloemenbureauHolland