Pyramide Floral Shopping Center

Griezelige planten spreken tot de verbeelding!

maandag 8 juli 2019

Vleeseters … leuk cadeau & handige insectenbestrijder

Mooi van lelijkheid en nog functioneel ook. Het blijft intrigerend hoe een plant insecten vangt. Wie heeft als kind nou niet gebiologeerd toegekeken hoe zo’n plant (met jouw hulp) een insect vangt? Vleesetende planten spreken al jaren tot de verbeelding van zowel kinderen als volwassenen en dat zal waarschijnlijk ook altijd zo blijven. Hoe vreemder het uiterlijk, hoe leuker ze zijn. Bijvoorbeeld als cadeau of gewoon zelf in huis in de hoop dat hij vliegen en muggen voor je vangt. Breng jij je klanten al op dit idee met een leuk inspiratie verkoophoek? Verzorgingstips zijn wel noodzakelijk om lang met de plant te kunnen doen. MEERGroothandel en Nieuwkoop Europe BV van Pyramide hebben diverse vleeseters in de verkoop.

Insecten lokken met kleur en geur
De bekendste vleesetende planten zijn de Dionaea muscipula, Sarracenia, Drosera en Nepenthes. Het vangen van insecten doen ze allemaal anders. De een gebruikt vangbladeren die dichtslaan, bij de ander blijft de prooi kleven aan bladeren met tentakels en weer een ander vangt in een beker insecten. Ze komen van origine uit gebieden met een stikstofarme bodem, zoals een moeras.

De juiste verzorging is belangrijk
Het is leuk om de val van vleesetende planten met je vinger te laten dichtslaan. Maar niet handig als je zuinig op je plant bent. Dit kost de plant namelijk veel energie en hij krijgt er geen maaltijd voor terug. Een val kan ongeveer zes keer maaltijdloos dicht en weer opengaan voordat hij afsterft. Geef ze geen vlees, want de vallen gaan dan rotten. Je kunt de plant wel levende insecten geven. Verder houden de meeste vleesetende planten van volle zon en natte voeten. Haal dode blaadjes en kelken weg, zodat ze niet gaan schimmelen.

Fotocredits: Bloemenbureau Holland