Pyramide Floral Shopping Center

De betekenis van de kleuren van rozen

dinsdag 16 juli 2019

Leuk voor je klanten om te weten & je vergroot het aantal geefmomenten! 

De roos staat voor liefde en genegenheid. Dat weet iedereen wel. En de doornen staan symbool voor het feit dat het leven mooi is, maar letterlijk en figuurlijk niet altijd over rozen gaat… Geef je een mooi groot boeket met slechts één roos erin? Dan wil dat zeggen dat de ontvanger ‘the one’ is voor jou. Maar wist je dat ook de kleur van de roos een symbolische betekenis heeft? Welke vertellen we je in dit artikel. Leuk om aan je klanten te vertellen en per boeket bijpassende kaartjes met de symbolische betekenis te maken. Zo haak je in op de vele verschillende geefmomenten en stimuleer je de verkoop verder. 

Bijzondere en opvallende kleuren
Een zwarte roos is intens en indrukwekkend. Het staat voor afscheid. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een geliefde.
Een blauwe roos is bijzonder om te zien. Hiermee laat je zien dat je in vervoering bent. Bijvoorbeeld op spiritueel gebied of bij een hele bijzondere liefde. En is er iets te vieren? Geef dan de oranje roos, want deze staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier en feestelijkheid.

Reguliere kleuren
Misschien niet heel verwonderlijk, maar de rode roos symboliseert verlangen en hunkering. Je zegt hiermee dat je van iemand houdt en/of verliefd bent op diegene. Dé roos voor je geliefde. De witte roos staat voor vertrouwen, nieuw begin, echte liefde en geestelijke puurheid. Ideaal om te geven aan goede vrienden, belangrijke mijlpalen in het leven en bij geboorte en een huwelijk. De witte en rode roos samen staan voor eenheid en eeuwigheid. Hiermee wil je zeggen dat je voor altijd met iemand samen wil zijn. Verbondenheid en vriendschap, dat is wat de gele roos vooral uitstraalt. Een roos die je graag geeft aan hartsvrienden. Tot slot de roze roos. Dit staat synoniem aan je hart. Je zegt hiermee: mijn hart behoort jou toe.

Bij MEERGroothandel vindt u rozen op pot en bij FleuraMetz Pyramide vindt u diverse rozen.

 

* Fotocredits: beeld van BloemenbureauHolland